Fizola na cušpajs a šnicľe
- 1 liter suchá fazuľa
- 2 PL bravčová masť
- 3-4 PL hladká múka
- soľ
- čierne korenie
- nové korenie
- bobkový list
- ocot,kyslá smotana
- Fašírky:
- 1 kg mleté mäso mix
- 3 ks staršie rožky
- mlieko
- 2 ks vajíčka
- soľ
- čierne korenie
- sušený majorán
- petržlenová vňať
- strúhanka
- olej

minút
príprava

minút
tepelná úprava
Postup receptu
Vopred namočenú fazuľu uvaríme do polomäkka,zlejeme a varíme v druhej vode kde sme pridali aj soľ,korenie a bobkový list kým nezmekne.Na panvičke opražíme do hneda múku,zalejeme vodou,vymiešame do hladka a pridáme soľ a korenie.Doriedíme vodou,dochutíme octom,prelejeme k fazuli a na záver pridáme trochu kyslej smotany.Necháme prejsť varom a odstavíme.
Rožky nakrájame,zalejeme mierne mliekom a vytlačíme.Pridáme ich k mletému mäsu spolu s vajíčkami a ostatnými koreninami.Necháme chvíľku odležať a formujeme fašírky ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji.Podávame s dusenými zemiakmi alebo s chlebom.