bryndzove halušky
Jednoduché , lacné , sýte a hlavne veľmi chutné jedlo :D.Nastrúhame si 4ks zemiakov pridáme čajovú lyžičku soli a dosýpame polohrubou múkou až kým nám v ceste nezostane stáť varecha.Nakrájame si údenú slaninku a na malinkom ohni pražíme kým nieje pekne červená.Bryndzu si rozmiešame s kyslou smotanou.Cesto pretláčame pomocou sitka na halušky do vriacej posolenej vody , keď nám vyplávajú sú hotové.Halušky po vybratí neoplachujeme ešte na horúce dáme bryndzu a slaninku.Dobrú chuť.
- 4 ks zemiaky
- 1 čj soľ
- cca 500 g polohrubá múka
- 200 g bryndza
- 200 g slanina údená
- 200 ml kysla smotana

porcií

minút
príprava

minút
tepelná úprava
Postup receptu
nastrúhame si zemiaky pridáme soľ
Pridávame múku kým nám v ceste neostane stáť varecha
Nakrájame si údenú slaninku a na miernom ohni pomaličky pražíme do červena

